12/2019 - L'Ateneu Informa - Ateneu Adrianenc

Vaya al Contenido

Menu Principal:

“Entre Fronteres”, la nova exposició de Salvador Llos a l'Agrupació Fotogràfica

Ateneu Adrianenc
Publicado por en Notícies ·
L’Exposició fotogràfica “Entre Fronteres”, de Salvador Llos Candal, s’inaugura aquest dijous 12 de desembre a la sala d’exposicions “Joan Vila i Plana” de l’Agrupació Fotogràfica Sant Adrià de Besòs (C/ Doctor Barraquer, n°6, baixos). A partir de les 20:00 h es pot visitar la mostra, que serà gratuïta i estarà oberta al públic de dilluns a dijous (de 19:00 a 21:00 h). L'exposició està recomenada per Unesco Sant Adrià.
El seu autor, Salvador Llos Candal, defineix així el recull de fotografies:
Entre fronteres - Sempre hi ha un horitzó per seguir caminant
“Aquest cop no va d’un viatge d’alta muntanya, sinó d’una expedició feta el 2018 a les fronteres entre el sud-oest d’Etiòpia i el sud-est de Sudan del Sud.
La formàvem 14 persones, bascos, navarresos i catalans. El propòsit era visitar i conviure durant un mes amb tribus on els seus costums i formes de viure no han variat molt amb el pas del temps.
Al començar a preparar el viatge, va ser prioritari determinar quines eren les tribus més interessants per visitar així com la seva situació política-social de la regió, per evitar zones conflictives. Finalment varem optar pels Niangatom, els Konso, els Surma, els Mursi i els Hamer.
Aquestes tribus seminòmades són pastors i en menor mesura agricultors. Els seus ramats són la seva gran riquesa i això fa que en èpoques de sequera es desplacin d’un costat a l’altre de les fronteres, fet que provoca contínues lluites entre ètnies per aconseguir les millors terres de pastures i conreus.
Algunes d’aquestes fotos estan fetes amb el mòbil, altres amb una càmera compacta i segons on, amb la Fuji HX1, depenent de les condicions de cada tribu. Algunes no permetien fer fotos.
Al tornar a casa amb la motxilla plena d’experiències i tot recordant la gent amb costums i formes de vida tan diferents a les nostres, t’adones que en el fons tots som iguals, persones que lluitem per viure millor independentment del lloc on ens ha tocat néixer”.

[image:image-0]

[image:image-1]

[image:image-2]


Telèfon: 93 381 10 43
E-mail: info@ateneuadrianenc.cat
Regreso al contenido | Regreso al menu principal