Entitat cultural adrianenca oberta a la ciutadania

100 anys d'història

Homenatge a Miquela Gralla

Na Miquela Gralla (1892-1969), coneguda com la Talela des que la va batejar un dels néts en l’intent de pronunciar Miquela, és un clar exemple de model a seguir en la defensa d’unes idees amb valor universals, com ara el respecte als altres i la decidida defensa d’una llengua i una cultura.

L’acte que tindrà lloc a l’Ateneu Adrianenc, el proper 28 d’octubre (19:00 hrs), serà de caire musical i farà un recorregut de la vida d’aquesta poetessa deixant pinzellades de l’època que li va tocar viure plena de daltabaixos i penúries de tot tipus.

Creadora de l’agrupació folklòrica “Tall de vermedors” i col·laboradora amb el Casal Català de Mallorca li va tocar viure una vida esquitxada per la Guerra Civil i la repressió de l’antic règim.

Una trajectoria vital, una vida de novel·la d’una dona que sempre va estar a primera línia defensant amb constància i compromís unes idees, una cultura i una llengua en un context històric (1892-1969) que va desde l’inici del segle XX, final de la I Guerra Mundial, dictadura de Primo de Rivera, els temps de la República, l’esclat de la Guerra Civil, la repressió de les llibertats individuals i col·lectives, el final de la II Guerra Mundial, la postguerra…