Entitat cultural adrianenca oberta a la ciutadania

100 anys d'història

Ruta de la Badalona Modernista

Itinerari que permet descobrir els establiments comercials, les cases i les fàbriques que es van construir a Badalona d’acord amb aquest corrent artístic que va triomfar a tot Europa a finals del segle XIX i principis del XX.

La visita ens permetrà veure les obres del principal representant del Modernisme a Badalona dins l’àmbit de l’arquitectura, el prolífic Joan Amigó i Barriga (Badalona 1875-1958), així com de Lluís Domènech i Montaner, mestre d’Antoni Gaudí.

Caminarem pel traçat de l’eixample badaloní, l’entorn de la zona de la “Plana del Corb” o de Tàpies, entre els trams baixos de la riera de Canyet o de Folch (actualment Avinguda Martí i Pujol), i la riera de Jornet (a l’actual carrer Sant Ignasi de Loiola).

Descobrirem els habitatges de la burgesia industrial tan representatius del modernisme badaloní com la casa Pere Busquets, Can Clapès, la Casa Pavillard, la Casa Leon Leprevost, la casa Gafarel·lo o les fàbriques de Can Casacuberta i la Llauna entre molts altres.

default (1)
Casa Enric Pavillard
Joan Amigó i Barriga

Formulari d'inscripció