Entitat cultural adrianenca oberta a la ciutadania

100 anys d'història

Sortida Ateneu a GÓSOL

L’estiu del 1906, un jove Pablo Ruíz Picasso de 24 anys va viatjar amb Fernande Olivier a Gósol, un poble llavors remot al peu del Cadí a on només es podia arribar després de vuit hores en mula muntanya amunt.

En menys de tres mesos d’estada, Picasso va crear més de tres-centes peces – entre olis, aquarel·les i dibuixos – ¿Què va passar en aquesta localitat perquè Picasso recuperés el bloqueig creatiu que arrosegava de París?

Sortirem de Sant Adrià de Besòs pel matí amb direcció a la Vall del Pedraforca. Farem un recorregut per tota la vall fins arribar a la població de Gòsol on visitarem el petit Museu de Picasso situat al centre del poble.

Completarem el matí pujant al Mirador de la Josa, on podrem gaudir d’una magnífica vista del poble de Gósol i del massís del Pedraforca.

A l’hora concertada anirem a un restaurant de la zona, on dinarem el següent menú:

Safates amb amanida, pernil i fusta d’embotits, escudella amb carn d’olla o paella, peu de porc, vedella amb bolets i cuixetes de pollastre al forn, bunyols de la casa amb moscatell, pa, aigua, vi, cafè, raig i copa de cava.

Després d’una agradable sobretaula, i havent recuperat la inspiració que va retrobar Picasso, tornarem al nostre lloc d’origen.

Animeu-vos, places limitades!