Entitat cultural adrianenca oberta a la ciutadania

100 anys d'història

L’Ateneu us convida a prendre conciència de la situació actual en la que es troba la nostra societat. 

Conferència a càrrec de Joan Vila, enginyer industrial i professor de la Universitat de Girona, autor del llibre “La Fi de l’abundància”, on pretén ajudar el lector a comprendre els camins per resoldre la crisi climàtica que pateix la Terra.

 Lluny de basar-se només en els canvis tecnològics, passa revista als problemes econòmics que fan que la tecnologia no sigui capaç de frenar ella sola l’augment de concentració de CO2 i altres gasos causants de l’escalfament del planeta.

Algunes de les propostes que hi figuren són estrictament econòmiques i fiscals, com taxar les matèries primeres i despenalitzar el valor afegit, altres són financeres, com reduir el crèdit al consum. El llibre posa èmfasi en la necessitat de canvis conductuals de la societat, ajustar el consum a les necessitats de la ciutadania i no fer ús d’excessos de materials ni de serveis. Finalment, proposa solucions per a Catalunya a mig termini, i quin ha de ser l’escenari per a l’objectiu final el 2050, quan l’economia estigui completament descarbonitzada.

recortar-manos-tierra