Entitat cultural adrianenca oberta a la ciutadania

100 anys d'història

Records de "La Deliciosa" al pregó de les festes de Sant Adrià

divendres, 08 de setembre de 2023

Aquest any 2023, el pregó oficial de les festes de Sant Adrià de Besòs, ha anat a càrrec d’en Joan Tort i Pagès i Helena Merino, propietaris de l’entranyable restaurant “La Deliciosa”.

Un dels establiments més antics de la ciutat va tancar les seves portes el passat mes d’abril per jubilació. L’ Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va decidir fer un homenatge als cent anys de bon servei oferint el pregó de les festes al seu propietari i la seva dona, l’Helena Merino.

Les paraules de tots dos pregoners van ser un record d’un lloc de trobada per gaudir de l’amistat i al mateix temps d’una bona cuina exercida al llarg de més de 50 anys.

Tots dos van ser testimonis de la transformació de la ciutat.

Al principi l’emplaçament del restaurant era un lloc de pas, doncs la seva situació era a l’antiga carretera de Mataró – la Jonquera i es treballava molt amb transportistes del Maresme i el tràfic rodat. 

Uns anys després es va desviar el trànsit cap al carrer Guipúscoa i vam quedar en un cul-de-sac” va dir en Joan.

A partir de llavors van començar a donar servei als treballadors del Polígon Monsolís, que gaudia de molta activitat en aquells anys d’industrialització, i es van establir empresas com la Biscúter i la Bultaco.

Amb l’arribada de la ciutat esportiva de l’Espanyol, va millorar l’entorn urbà i el nivell de feina va augmentar.

Personalitats de l’actualitat social i política van tastar els seus àpats: Molt honorable senyor ministre Ernest Lluch, l’expresident Pujol, el molt estimat alcalde Pasqual Maragall, jugadors de l’Espanyol, etc…

Després d’un comiat molt emotiu amb clients i treballadors només faltava fer-ho amb la ciutat de Sant Adrià i quina millor manera d’acomiadar-se que fent un pregó a les nostres festes.

Sempre us tindrem en el nostre record.