Entitat cultural adrianenca oberta a la ciutadania

100 anys d'història

Ruta del Drac i la Rosa

Diuen que la ciutat comtal és la que compte amb més dracs del món. Aquesta figura mítica que es pot trobar a nombroses cultures, a Barcelona té un significat especial, ja que està directament relacionada amb la fantàstica llegenda de Sant Jordi.

La tradició relata que un cavaller muntat a cavall va entrar a la cova del drac que atacava el regne i el va matar clavant-li la seva daga salvant la princesa captiva. De la sang va brollar una rosa vermella que el guerrer va oferir a la jove com a regal de gratitud i tornada a la vida.

Elements decoratius amb la imatge de Sant Jordi i la figura del drac i la rosa es troben a diversos monuments i edificis d’arquitectura modernista del Passeig de Gràcia, del Parc de la Ciutadella, del Barri Gòtic o de la Rambla de Barcelona.

Virtuosos artistes com Antoni Gaudí, Lluís Domenech i Montaner o Josep Puig i Cadafalch, entre d’altres, han expressat a les seves obres la fascinació d’aquesta llegenda amb la figura del cavaller i el drac com a protagonista.

La ruta del Drac i la Rosa és un interessant passeig que ens permetrà anar descobrint aquesta representació mítica i símbol cultural de la tradició catalana.